Meet our team

Sharon van der Aa

Het idee om Onedayretreats Drenthe op te zetten is een aantal jaren geleden ontstaan. Uit ervaring weet ik dat tijd vrijmaken om tot jezelf te komen erg lastig is. Als je niet achter je bureau zit, sta je in de keuken, in de sportschool of ergens op een vrijdagmiddagborrel. Voor wie? Heb je nog tijd voor jezelf? 

Juist dat moment, die ene dag, is zo ontzettend belangrijk! Ik heb Onedayretreats Drenthe opgezet met dat exacte doel: je helpen (opnieuw) de connectie met jezelf te maken, tijd voor jezelf te nemen. In een leven waarin we allemaal druk zijn en de ballen hoog proberen te houden is dat absoluut geen luxe, maar een behoefte. In rust kun je beter focussen op je doelen, connectie maken met je lichaam en je leven vanuit een ander perspectief bekijken. 


Mijn roots liggen in Drenthe. Een oerprovincie waar je rust en natuur vindt. Deze twee factoren zijn belangrijk voor de mentale staat van de mens, en zijn de basis van ontspannende retreats. Ik organiseer retraites en begeleid cacaoceremonies, plant medicijn reizen, soul retrieval en klankschaal meditaties. 

Frank Heijne

Samen met mijn partner Sharon bouwen we elke dag aan One day retreats drenthe. Ik coach en ondersteun mensen op het gebied van optimaal leven. Denk aan ademhaling in combinatie met kou en hitte, aan kracht en conditie training, voeding als medicijn en lifestyle optimalisatie. 


Bewegen staat centraal in mijn leven. In mijn basisschooljaren boekte ik mijn eerste successen tijdens Europese kampioenschappen karate en bleek mijn passie voor fietscrossen goed te zijn voor een carrière als professioneel bmx-er. Een gouden toekomst lonkte. Daar kwam zo rond mijn 24e, vlak voor de Olympische spelen, een abrupt einde aan. Ik, Frank the Tank, de grote man op het kleine fietsje werd geveld door twee mini monsters. Het waren de tijgermug (dengue virus) en een teek (ziekte van Lyme) die me plat legden. De reguliere zorg kreeg me niet op de been krijgen dus zocht ik het in een andere hoek. Het duurde vier jaar maar uiteindelijk genas ik van de ziekte van Lyme. Een lange weg die me een rugzak tjokvol informatie over optimaal leven gaf. De mug en teek zijn mijn frenemy. Ze leken een vijand maar zijn nu m’n maten. Wat ik heb geleerd draag ik graag over aan jullie en tijdens mijn werk als kracht- en conditietrainer voor Topsport Noord/TeamNL NOORD. Ik bereid kinderen mentaal en fysiek voor op de topsportwereld, leer ze wie ze zijn, wat ze willen bereiken en wat ze daarvoor nodig hebben. 

Anja Eibergen

Hallo, ik ben Anja. 
In 2020 heb ik mijn Hatha yoga en Yin yoga diploma behaald. Voor mij betekende het een innerlijke reis die veel kennis over mijn lichaam en geest bracht. Wat het me ook bracht was een totaal andere kijk op het dagelijkse leven. 

 

We leven in een moderne maatschappij die enorm veel mogelijkheden biedt. Hierdoor zijn zijn we vaak continu in beweging, wat vooral naar het Yang neigt. We haasten ons door de dag, waardoor we soms vergeten bewust adem te halen. Yin yoga geeft je een moment voor jezelf waarbij je daadwerkelijk naar binnen keert, je lijf voelt en je gedachten ervaart. Ook beoefen je doorzettingsvermogen door vol te houden wanneer een houding uitdagend is. En het allerbelangrijkste, je ervaart wat rust met je doet. 

 

Ik geef je de Yin waarmee je de Yang kunt balanceren. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten tijdens de retraite. Namasté.  


Nienke Kanngieser

“Each time women gather in circles the world heals a little more”

Mijn naam is Nienke en één van mijn missies op aarde is om wegen te creëren om samen te bouwen aan een nieuwe wereld waarin leven met elkaar en met de natuur weer in balans mag komen. Dit  vraagt toewijding van de mens(heid) om verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen. Om te ontdekken wie je werkelijk bent; zowel de mooie kanten maar ook je schaduwkanten. Niet altijd een makkelijk pad maar wel één die het waard is.

Op mijn manier draag ik bij door levenservaring, (eigen)wijsheid, kracht, scherpzinnigheid en licht te delen.

Leuk om je  tijdens één van onze vrouwen-cirkels te ontmoeten. Om samen op reis te gaan, elkaar te ondersteunen, elkaar te zien en van elkaar te lerenTwannie van Weerde

Ik ben Twannie van Weerde en woon samen met mijn partner Nienke Kanngiesser, in een boshuisje in het heerlijke Drentse land.

Rond mijn veertigste kwam, na ruim twintig jaar bedrijfsleven, het besef dat dit niet langer mijn pad was. Mijn toenmalige werkgever bood mij de ruimte om een ander pad te kiezen. Een sociaal pedagogische opleiding was het begin om mijzelf weer te hervinden. Ik heb meerdere trainingen en opleidingen gevolgd en ben processen met mijzelf aangegaan. Waaronder een Primal Child opleiding, adem en lichaamswerk, vuurman en zweethut opleidingen.